• DUURZAAM, GROEN EN MILIEUVRIENDELIJK

 • DUURZAAM, GROEN EN MILIEUVRIENDELIJK

 • DUURZAAM, GROEN EN MILIEUVRIENDELIJK

 • DUURZAAM, GROEN EN MILIEUVRIENDELIJK

WAT IS GREENLINE MADE OF BIOBOARD

Geen enkel huis kan zonder een keuken. Het is de plek waar we eten, drinken, koken en samen de dag doornemen. Weinig mensen beseffen hoe belastend hun geliefde vertrek is voor het milieu. Wereldwijd worden er nog steeds meer bomen gekapt dan geplant. En hout is een belangrijk bestanddeel van moderne keukens.

De fabricage van keukens draagt dus bij aan de ontbossing, met desastreuze gevolgen voor mens en dier. Gelukkig bestaat er nu een duurzaam, groen en milieuvriendelijk alternatief: Greenline made of BioBoard. Dit revolutionaire product vervangt de ecologisch onverantwoorde spaanplaat. Daardoor zullen ook de volgende generaties kunnen genieten van de natuur.

WAT IS BIOBOARD

BioBoard is hét duurzame, groene en milieuvriendelijke alternatief voor de conventionele spaanplaat. Onze houtvervangende platen doen qua toepasbaarheid en functionaliteit niet onder voor bijvoorbeeld de houtvezelplaat. BioBoard kan worden gebruikt in keukens, maar ook in woon- en slaapkamers. Het is eveneens geschikt om het interieur mee af te werken. BioBoard is tot maar liefst 30% lichter in gewicht dan milieuverontreinigende spaanplaten. Deze gewichtsverlaging draagt bij aan het gebruiksgemak, want dit vergemakkelijkt het transport en de bewerking. Ons gebruiksvriendelijke alternatief voor meubelplaten wordt gemaakt van snelgroeiend maïs en andere eenjarige planten, waardoor het zowel ecologisch als economisch verantwoord is. De designmogelijkheden blijven daarbij volledig intact.

button1.png
De 19mm dikke bodems en legplanken zorgen voor maximale stabiliteit. Dit verhoogt de levensduur.
button2a.png
Duurzaam bouwen wordt steeds belangrijker. Daar passen Greenline keukens heel goed bij.
button3.png
Greenline voldoet aan het internationale Keurmerk voor Duurzaam Bosbeheer. Het door ons gebruikte hout is dus gegarandeerd afkomstig uit duurzaam beheerd bos.
button4.png
Greenline bestaat bijna alleen uit natuurlijke grondstoffen en bevat weinig andere elementen. Daarom is BioBoard 100% recyclebaar.
button5.png
Greenline is een hout vervangend product. Hierdoor hoeven er minder bomen te worden gekapt en kan de toekomstige generatie ook genieten van onze mooie natuur.
button6.png
Greenline is minder zwaar dan conventionele spaanplaten. Door deze gewichtsafname is er minder milieubelasting tijdens transport en is het voor monteurs eenvoudiger te monteren.
button7.png
BioBoard wordt gemaakt van snelgroeiend maïs en andere eenjarige planten. Eeuwenoude bossen worden hierdoor meer ontzien.
button8.png
Door de gewichtsverlaging kunnen meer BioBoard-panelen in één vrachtwagen worden vervoerd. Dit leidt tot een minder grote CO2-uitstoot in het verkeer.
button9.png
Voor BioBoard hoeven minder bomen te worden gekapt en verwerkt.

PLUSPUNTEN GREENLINE

 • Kasten vervaardigd uit milieuvriendelijk BioBoard
 • Tot 30 % gewichtsverlaging
 • Eenvoudige montage
 • Be- en verwerkbaar zoals traditionele spaanplaten
 • Gemaakt van natuurlijke grondstoffen
 • Schoner en duurzaam productieproces
 • Milieuvriendelijk transport
 • 100 % recyclebaar
 • Designmogelijkheden blijven volledig behouden

TOEPASSINGEN GREENLINE

bijkeukens

BIJKEUKENS

Bijkeukens zijn vaak een ondergewaardeerd onderdeel van moderne huizen. Ook uw bijkeuken kan echter een lust voor het oog zijn. Met de ecologisch verantwoorde producten van Greenline kunt u bijvoorbeeld lelijk ogende apparaten uit het zicht halen.

PROJECTEN

Steeds meer mensen zien het belang in van een ecologisch verantwoorde woon- en werkomgeving. Zowel particuliere als zakelijke klanten hebben energiezuinigheid en milieuvriendelijkheid sinds jaar en dag hoog in het vaandel staan. Daarom wordt een groeiend aantal woonhuizen, kantoren en andere bouwwerken ontwikkeld met respect voor mens en milieu. Het belang van duurzaam bouwen wordt breed gedragen. Maar een keuken gemaakt van conventioneel spaanplaat past natuurlijk niet in een duurzaam gebouwd huis. Gelukkig sluit Greenline made of BioBoard naadloos aan op een positieve mondiale trend. Met de duurzame, groene en milieuvriendelijke (bij)keukens van Greenline maakt u uw ecologisch verantwoorde bouwproject compleet.

CONTACTFORMULIER

We hebben uw email ontvangen